zaterdag 23 augustus 2014

Meedoenregeling ook voor alle natuurexcursies!

Indien je aangemeld bent bij de meedoenregeling en je wilt mee op een van de wandelingen hoef je alleen maar je BSN door te geven. Bij voldoende budget wordt dit automatisch afgeschreven van je tegoed!


http://www.meedoentilburg.nl/a-36337844/vrije-tijd-en-ontspanning/natuurlijk-gert-brunink/


Meedoenregeling

Tilburgers kunnen meedoen aan leuke, leerzame of gezonde activiteiten. Ook als u minder te besteden heeft. Heeft u een minimuminkomen dan is er de Meedoenregeling. U en uw gezinsleden kunnen daarmee een keus maken uit diverse activiteiten. Het aanbod is groot, met meer dan 200 activiteiten zit er voor iedereen wat tussen.

Voorwaarden Meedoenregeling

  • U bent inwoner van Tilburg, Berkel-Enschot of Udenhout.
  • U ontvangt géén studiefinanciering of tegemoetkoming in de studiekosten.
  • Uw vermogen -bijvoorbeeld een huis, auto of spaargeld- is niet hoger dan 5.658 euro (voor alleenstaanden) of 11.370 euro (voor alleenstaande ouders, gehuwden of samenwonenden)
  • Uw inkomen is lager dan 130% van het sociaal minimum.
Maak een proefberekening via Bereken uw recht, bekijk het overzicht met normen Meedoenregeling (pdf)of het aanvraagformulier om te zien hoeveel inkomen u mag hebben. Voor het berekenen van u inkomen telt u al uw inkomsten bij elkaar op behalve: huurtoeslag, zorgtoeslag, bijzondere bijstand, persoonsgebonden budget en woonkostentoeslag.
Meedoen aan leuke activiteiten?
MEEDOENREGELINGAANVRAGEN

Aanvragen Meedoenregeling

Misschien heeft de gemeente voldoende gegevens waaruit blijkt dat u recht heeft op de Meedoenregeling. Dan ontvangt u een brief van de gemeente en krijgt u de regeling automatisch.

Geen brief gehad, maar voldoet u wel aan de voorwaarden? Wacht niet langer en vraag de Meedoenregeling aan. DeFormulierenhulp dichtbij kan u helpen met de aanvraag.

Afhandeling Meedoenregeling

De afhandeling van een aanvraag duurt maximaal 6 weken. De gemeente controleert uw inkomensgegevens. Het is mogelijk dat u nog bewijsstukken over uw inkomen en/of vermogen moet aanleveren. 

Werkwijze Meedoenregeling

Heeft u recht op de regeling, dan kunnen ook uw partner en thuiswonende kinderen t/m 17 jaar een keus maken uit diverse activiteiten. U krijgt allemaal een eigen budget. Het inwisselen van de Meedoenregeling is heel eenvoudig. 
  1. Maak een keuze uit het aanbod op de website of het boekje
  2. Pak uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. 
  3. Vertel bij de kassa van de door u gekozen activiteit dat u de Meedoenregeling wilt gebruiken.
  4. De medewerker controleert uw gegevens. Klaar!
Kost de activiteit meer dan u aan budget heeft, dan legt u de rest zelf bij. Kost de activiteit minder, dan kunt u het restant voor een andere activiteit gebruiken.

Aanbod meedoenregeling

Iedereen die de Meedoenregeling krijgt, ontvangt een boekje met een overzicht van activiteiten. U kunt het aanbod van de Meedoenregeling ook digitaal bekijken.

Budget Meedoenregeling

Het budget van de Meedoenregeling is geldig t/m 31 december 2014. U kunt het budget niet meenemen naar een volgend seizoen of inwisselen voor contant geld. Op 'Mijn Gemeente' kunt u zien hoeveel budget u nog heeft en waar u de regeling voor hebt gebruikt. Op 1 januari begint het nieuwe seizoen.

Bezwaar maken Meedoenregeling

Heeft u een afwijzing ontvangen en bent u het daar niet mee eens? Dan kunt u binnen 6 weken bezwaar maken (DigiD verplicht).

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen